Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μήνυμα από έναν Κύπριο

Καλημέρα σ'όλους τους Έλληνες !!!

Είμαι από την Μεγαλόνησο Κύπρο και όλοι εδώ βλέπουμε με αγωνία το τι γίνεται στην Μητέρα Πατρίδα !!! Θα αναφερθώ στα δεδομένα που υπήρχαν στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες (εν συντομία).

Το 1974 είχαμε την Τούρκικη εισβολή και την κατοχή του 37% του εδάφους του νησιού. Μετά από αυτό ο κόσμος εργαζόταν και είχε φτάσει η οικονομία της Κύπρου στα τέλη του 90 στο καλύτερο σημείο της. Ποιος δεν θυμάται την Κυπριακή Λίρα που ήταν σχεδόν 600 δραχμές... Κάποιοι ήθελαν να επιβάλουν με δημοψήφησμα στις 24-4-2004 ένα σχέδιο λύσης (Σχέδιο Αναν) που μόνο λύση δεν ήταν. Ολοι στην Κύπρο το λέγαμε σχέδιο ΑΜΑΝ. Κρατήσαμε τουλάχιστο την αξιοπρέπεια μας με το Μεγάλο ΟΧΙ που είπαμε. Από πότε οι άλλοι λαοί π.χ. Ευρώπη και Αμερική ξέρουν τι είναι καλύτερο για τον τόπο μου,για την πατρίδα μου ..... ;;; Και εμάς μας τρομοκρατούσαν ότι θα υπήρχε πόλεμος μεταξύ 24-4-2004 που ήταν το δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν και την 1-5-2004 όπου η Κύπρος μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή μία εβδομάδα καιρός !!!! Μας έλεγαν ότι από την στιγμή που η Κύπρος θα ήταν μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης δεν θα μπορούσε μία ξένη χώρα (Τουρκία) να κρατά παράνομα έδαφος της " Ενωμένης Ευρώπης" .... Έγινε τίποτα ....;;;

Το 2008 (1η Ιανουαρίου) μπήκαμε και στο Ευρώ .....!!!! Μέσα σε 5 χρόνια η οικονομία της Κύπρου που χρειάστηκαν τόσες δεκαετίες για να φτάσει στο σημείο αυτό καταστράφηκε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. Βέβαια αποκορύφωμα ήταν το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες στις 16-3-2013. Είμασταν η πρώτη χώρα Παγκοσμίως που έγινε αυτό το πράγμα και αυτό το έκανε η κατά τα άλλα " Πολιτισμένη Ευρωπαική Ενωση" .

Μην περιμένετε να σας σώσουν οι άλλοι αν εσείς δεν μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας. Ολοι ζούμε για μία Αξιοπρέπεια και για μία ποιότητα ζωής (όσο γίνεται)
Είμαστε ακόμη Ελεύθεροι γιατί κάποιοι πριν από εμάς έκαναν θυσίες με την ίδια τους την ζωή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα !!!!!
Η επιλογή και η απόφαση του καθενός μας είναι σεβαστή !!!!

Καλή ψήφο Έλληνες μου !!!!

Υ.Γ. Με αγάπη από την Μεγαλόνησο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου