Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το πλαστικό χρήμα και τι μας οδηγεί σε αυτό!

θα ήθελα να σκεφτούμε λιγάκι, ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις, εκείνων που προωθούν το πλαστικό χρήμα. Αλλά ας δούμε την ιστορία από το ξεκίνημα της, περιληπτικά:

1. Το 2008 ξεκινά η οικονομική ύφεση από τις ΗΠΑ, την χώρα που δημιουργήθηκε το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα, το οποίο είναι έτσι κατασκευασμένο, που κάθε 30-40 χρόνια πρέπει να καταρρέει, και έπειτα να ανακάμπτει.
​2. Το 2009-2010 η οικονομική κατάρρευση φθάνει και στην Ευρώπη.
3. Το 2010 οι δωσίλογοι της χώρας μας, υπογράφουν το πρώτο μνημόνιο. (Το τι ακολούθησε μετά από αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας!)
4. Έπειτα από λάθους χειρισμούς της τελευταίας κυβέρνησης, οι τράπεζες μας κάνουν κουμάντο με capita control, το οποίο θα ισχύσει για μερικά χρόνια, για να μάθουμε να είμαστε καλά παιδιά! Αλλά αυτό δεν αρκεί! Ύστερα από 3α μνημόνια (που στο τρίτο δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις του) αρχίζει να διαφημίζεται πάρα πολύ, το πλαστικό χρήμα, για τους λόγους που έχετε ήδη αναφέρει.
5. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, μέτρων, περιορισμών, σταδιακής κατάργησης δικαιωμάτων του πολίτη, αύξηση της μετανάστευσης λαθραίας και μη, δημιουργίας γκέτο, αύξησης του καπιταλιστικού πολιπολιτισμού, κ.α., ήδη στις Σκανδιναβικές χώρες, διαφημίζεται πολύ το τσιπάκι, που τοποθετείται στο χέρι, και είναι πολύ πρακτικό!!!
6. Στη χώρα μας διαφημίζεται ήδη η ευκολία όπως και η ασφάλεια των συναλλαγών, χρησιμοποιώντας κάρτα! Ενώ μας λένε πως είναι μια πρακτική για να μοιάσουμε στους Ευρωπαίους!

Τι σας κάνει λοιπόν να νομίζετε πως το πλαστικό χρήμα, δεν είναι το πρώτο βήμα για το τσιπάρισμα των ανθρώπων; Την εφαρμογή δηλαδή του περιορισμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και την κατάργηση του μέγιστου αγαθού της ελευθερίας; Απλώς σκεφτείτε τα παρακάτω:

Μας λένε στα ειδησεογραφικά δελτία συνεχώς, για την αύξηση της βίας. Μας λένε για παιδιά που χάθηκαν και κακοποιήθηκαν κτλ Στα ζώα ήδη μας υποχρεώνουν να τα έχουμε τσιπαρισμένα για να μην χαθούν. Όλα καλά μέχρι εδώ; Ένας φοβισμένος κόσμος, είναι πιο πιθανό να δεχθεί οποιαδήποτε μορφή σκλαβιάς, με πρόφαση την ασφάλεια του! Δεν σας θυμίζει κάτι αυτή η πρακτική; Φασισμό ίσως; 1984, V for Vendetta, Brave new world, Clockwork Orange; Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για όλους και για όλα! Μας προβάλουν συνεχώς τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, βία, σεξ, υποκριτική, εγωκεντρισμό, προσωπολατρία (social media) επιτυχία δίχως πραγματικό κόπο, ανακύκλωση (η αρετή του υπερκαταναλωτισμού), ποδόσφαιρο, ολυμπιακούς αγώνες, τραγουδιστές (καλλιτέχνες του κώλου!), πρακτικές ζούγκλας σε έναν δήθεν πολιτισμένο άνθρωπο, που διψά για την επέκταση της κίβδηλης επιφανειακής και ανύπαρκτης υπόστασης του! Μας γεμίζουν με έννοιες, και οι υπαίτιοι μας προτείνουν τις παραπάνω λύσεις επειδή τους συμφέρει,  εφόσον συντηρείται με αυτόν τον τρόπο το σύστημα που ε΄χουν δημιουργήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου