Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Υπογράφουμε για την υποστήριξη της μάνας, που κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της!

Υπογράφουμε στο παρακάτω link για την υποστήριξη της μάνας, που κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της! Για την υπογραφή αρκεί να δώσετε το e-mail σας.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ.
Προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης: «Η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στις εκπαιδευτικές εξελίξεις. Το εκπαιδευτικό της σύστημα, ένα από τα χειρότερα παγκοσμίως, υπονομεύει την πραγματική εκπαίδευση των σύγχρονων παιδιών. Παράλληλα, οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης, όπως αυτές που πετυχημένα εφαρμόζονται σε άλλες χώρες εδώ και χρόνια, είναι παράνομη στη χώρα μας. Όποιος γονιός τις εφαρμόσει, βρίσκεται απέναντι στο νόμο. Και τώρα, η πολιτεία προχωρεί σε αφαίρεση της επιμέλειας 8χρονης από τη μητέρα της, με αστυνομική παρέμβαση και χωρίς δίκη! Σας καλούμε να αναγνωρίσετε το δικαίωμα των γονέων να επιλέγουν την ορθότερη μέθοδο μόρφωσης για τα παιδιά τους και να σταματήσετε τη δίωξη της μητέρας.» H Ελληνική Πολιτεία προχωρεί σε αφαίρεσης της επιμέλειας 8χρονου κοριτσιού από τη μητέρα του με Εισαγγελική Παραγγελία και βίαιο αποχωρισμό τους με αστυνομική παρέμβαση, λόγω του ότι η –υψηλού μορφωτικού επιπέδου- μητέρα εκπαιδεύει και προσφέρει παιδεία στο παιδί της εκτός συστήματος.
Σε μια χώρα όπου η σχολειοποίηση είναι υποχρεωτική, το εκπαιδευτικό σύστημα επισήμως καταταγμένο ως ένα από τα χειρότερα στον κόσμο, με καμία διαθέσιμη εναλλακτική παιδεία, απουσία διαλόγου και υποτίμηση του ρόλου του γονέα, σε μια χώρα όπου ο νόμος ορίζει ότι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βοηθά ειδικότερα τους μαθητές «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» και όπου είναι αδύνατο να αποκλίνει κανείς χωρίς να «δηλώσει υπεύθυνα» τις πεποιθήσεις του ή να στοχοποιηθεί, η πολιτική ανυπακοή παραμένει το μοναδικό εργαλείο της μητέρας που συνειδητά αρνείται τη συμμόρφωση της, για το καλό του παιδιού της, επικαλούμενη σειρά διατάξεων συμβάσεων που εγγυώνται την εκπαίδευση του παιδιού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των γονέων και την ανεκτικότητα.

Χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο έγινε έρευνα στο σπίτι της μητέρας για τις συνθήκες διαβίωσης των από κοινωνική λειτουργό. Ακολούθως, συστάθηκε υπόμνημα 128 σελίδων, στο οποίο η μητέρα εξηγεί και τεκμηριώνει τις θέσεις και το λόγο απόφασής της, το οποίο κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, κατόπιν κλήσης της για «αυστηρές συστάσεις» της εισαγγελέως ανηλίκων να εγγράψει το παιδί στο σχολείο, αγνοώντας εντελώς τη σοβαρότητα της συνειδητής πράξης της και την προθυμία της να συνεργαστεί με το Ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η επιμέλεια προτού η μητέρα λάβει έστω κι ένα έγγραφο από τον οικείο φάκελο που σχηματίσθηκε εναντίον της, προτού η υπόθεση κριθεί από δικαστήριο, και να αποχωριστεί η μητέρα το παιδί της και το παιδί τη μάνα του με αστυνομική επιχείρηση, αποτελεί καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και σοβαρή παραμόρφωση της έννοιας του «συμφέροντος του παιδιού», το οποίο είναι βέβαιο ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα στιγματιστεί δια βίου.

#freegreekeducation #handsoffgreekmom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου