Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντησε τις ερωτήσεις και βρες την τοποθέτησή σου στον πολιτικό χώρο!

http://www.choose4greece.com

Το Choose4Greece 2015 σχεδιάστηκε από το Preference Matcher, μια κοινοπραξία επιστημόνων με ειδίκευση στο αντικείμενο της διαχείρισης ηλεκτρονικών συμβούλων ψήφου (voting advice applications) με σημαντική εμπειρία σχεδιασμού παρόμοιων εργαλείων σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και πλήθος ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Συντονισμός ερευνητικής ομάδας:
Δρ. Γιάννης Κωνσταντινίδης,
Επίκουρος Kαθηγητής, 
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Για την επιστημονική κοινοπραξία PreferenceMatcher:
Δρ. Κώστας Γεμενής, 
University of Twente

Δρ. Fernando Mendez,
Center for Democracy Studies Aarau (ZDA) και University of Zurich
Δρ. Ρούλα Νέζη,
University of Konstanz

Δρ. Βασιλική Τρίγκα, 
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δρ. Νικόλας Τσαπατσούλης,
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο τεχνικός σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Κώστα Τζιούβα και τον προπτυχιακό φοιτητή Γιάννη Δεσπότη στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο γραφικός σχεδιασμός έγινε από τον Claudio Mendoça.

Στη διαδικασία εκτίμησης των θέσεων των πολιτικών κομμάτων, επιπλέον της ερευνητικής ομάδας, συμμετείχαν επίσης οι Δρ. Αλεξία Κατσανίδου (GESIS-Leibniz Institute for the Social Sciences), Δρ. Κώστας Ματάκος (London School of Economics), Δρ. Γιώργος Καρυώτης (University of Glasgow), οι υποψήφιοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πάρις Ασλανίδης, Βένη Μουζακιάρη, Γιώργος Σιάκας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Αναστασία Καφέ, Ελένη Σταθοπούλου, Βέρα Τίκα, Μεταξία Τριανταφύλλου, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Βασίλης Μαναβόπουλος, στο University of Leicester: Βάλια Σαββίδου, στο Middlesex University: Νεφέλη Στουρνάρα, στο Princeton University: Μιχάλης Μούτσελος, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δέσποινα Ασλανίδου, Χριστίνα Γεωργιτζίκη, Μαργαρίτα Μπουλάκη, Δημήτρης Παπαγιαννάκης, Εύα Σταθεροπούλου, Άντα Τζιαμπαζίδου, Μαργαρίτα Τραμπάτσεβα, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: Νίκος Κέκκερης, Βασίλης Μπουρονίκος, Γιάννης Νάκος, Σταυρούλα Ουστογλου, Σόνια Σαράντη, Χριστίνα Στεργίου, Άρης Ταχινόζλης, Δημήτρης Χρυσόπουλος, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Γιάννης Κουρής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Χριστίνα Παπαϊωάννου.
Η παρούσα πρωτοβουλία είναι μη κερδοσκοπική.

Υπεύθυνη τύπου: Δρ. Λία Σπυρίδου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Επικοινωνία: choose4greece.com@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου