Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

29/2/24: 17:40

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι αναρχικός, για να κάνεις λόγο για κρατική δολοφονία! Δεν είναι απαραίτητο να είσαι αριστερός, για να υπερασπιστής τα εργατικά δικαιώματα! Δεν είναι απαραίτητο να είσαι δεξιός, για να μιλήσεις για την αγάπη σου για την πατρίδα! Δεν είναι απαραίτητο να είσαι θρήσκος, για να μιλήσεις για την ανιδιοτελή αγάπη! Δεν είναι απαραίτητο να είσαι άθεος, για να ζητήσεις αυστηρή δικαίωση για ένα έγκλημα! Αυτό που είναι όμως απαραίτητο, είναι το να βλέπεις τον κόσμο ως ένα σύνολο, να έχεις αντιληφθεί επιτέλους, πως το εμείς είναι περισσότερο ωφέλιμο από το εγώ, επειδή στην πραγματικότητα, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν, όπως για παράδειγμα οι προσωπικές πεποιθήσεις, τα βιώματα, οι εμπειρίες, το επίπεδο σοφίας και συνειδητοποίησης της πραγματικής εικόνας του εαυτού σου! Απαραίτητο είναι το να έχεις συνείδηση, ενσυναίσθηση, ανθρωπιά, αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, όπως και την αίσθηση του προσωπικού καθήκοντος, ώστε να επικρατήσει το δίκαιο, και να αλλάξει λίγο λίγο ο κόσμος προς το καλύτερο!

2 σχόλια:

  1. Η ανάρτησή σας είναι ένας φάρος λαμπρότητας! Διορατική, καλοφτιαγμένη και σχολαστικά συναρπαστική. Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας και για τα καλά σας λόγια! Προσπαθώ να βάζω σε τάξη τα κακώς κείμενα της παράλογης εποχής που ζούμε!

      Διαγραφή