Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Το ISIS εκτέλεσε τον Σύριο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ αλ-Ανί και τον γιο του!

Το ισλαμικό κράτος εκτέλεσε τον Σύριο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ αλ-Ανί και τον γιό του με την κατηγορία της αποστασίας από την ισλαμική θρησκεία.

Ο Μπασίρ αλ-Ανί ήταν από τους πιο εξέχοντες ποιητές της Συρίας. Εκτελέστηκε με την κατηγορία της αποστασίας από την ισλαμική θρησκεία

o-isis-ektelese-ton-surio-poiiti-moxament-mpasir-al-ani
   
Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS τους είχε συλλάβει στις αρχές του 2016 στην κατοικία τους στο Ντέιρ αλ-Ζορ, στο οποίο είχαν επιστρέψει για την κηδεία της γυναίκας του ποιητή, η οποία πέθανε σε νοσοκομείο της Δαμασκού. Είχαν οδηγηθεί ως κρατούμενοι σε άγνωστο μέρος. Ο ISIS πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την εκτέλεση των δυο ανδρών.
Deir ez-Zor
Deir ez-Zor
Ο  Μπασίρ αλ-Aνί, ήταν μέλος της Αραβικής Ένωσης Συγγραφέων , της εταιρείας ποιητών  και υπήρξε ένας από τους πιο εξέχοντες δημιουργούς της Συρίας. Είχε γεννηθεί το 1960 και είχε εκδώσει τρις ποιητικές συλλογές.
Η είδηση της δολοφονίας του προκάλεσε την οργή πολλών sites και ακτιβιστών  που θεωρούν ότι η δολοφονία του σύριου διανοουμένου στρέφεται κατά της ελευθερίαςτης έκφρασης στη Συρία. Το παρατηρητήριο « Δικαιοσύνη για τη Ζωή» της Deir ez-Zor επιβεβαίωσε την είδηση της εκτέλεσης.
Η κατηγορία της αποστασίας που του απέδωσε το Ισλαμικό Κράτος είναι η συνήθης κατηγορία που προσάπτει στην πλειοψηφία των  διανοουμένων που δεν δέχονται να ζήσουν υπό την κυριαρχία της. Ο Μπασίρ αλ-Aνί, δεν είχε εγκαταλείψει τη γενέτειρά του, καθώς η γυναίκα του έπασχε από ανίατη ασθένεια και ήθελε να παραμείνει μαζί της μέχρι το τέλος.
Deir ez-Zor
Deir ez-Zor
Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα πολέμου σε μια μεγάλη σειρά που περιλαμβάνει κορυφαίους δημοσιογράφους και έναν κορυφαίο αρχαιολόγο, τον Khaled al-Asaad, 82 ετών, επικεφαλής των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκκένωση της Παλμύρας από αρχαίους θησαυρούς πριν ο ISIS πάρε τον έλεγχο της περιοχής, γιατί αρνήθηκε να αποκαλύψει που είχαν μεταφερθεί προς φύλαξη τα πολύτιμα αρχαία αντικείμενα.  Ο ISIS πιστυεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες του 30χρονου δημοσιογράφου Ruqia Hassan και του Naji Jerf στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου