Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Εκλογές; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Στις 6 του επόμενου μήνα, οι εκλογές της κρίσης θα είναι γεγονός. Οι Έλληνες καλούνται να δώσουν το παρόν άπαντες, για την σωτηρία του τόπου και των ίδιων. Το δημοκρατικό κάλεσμα είναι ίσως ότι πιο συνετό, συνέλαβε η νόηση του ανθρώπου, εδώ και 2.500 χρόνια, οπότε θα είναι ντροπή η οποιαδήποτε αποχή από αυτές…
          Ας σοβαρευτούμε λοιπόν! Για αρχή ας σημειώσω στον παρόν αντίλογο των πολιτικάντηδων της χώρας αυτής, πως Δημοκρατία ‘’κύριοι’’ σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! Ένα πολίτευμα στο οποίο οι πολίτες έχουν τον κύριο λόγο, και όχι οι δήθεν αντιπρόσωποι του! Η Δημοκρατία προδόθηκε από το αδηφάγο τέρας του καπιταλισμού, το οποίο ανά μερικές δεκαετίες παίρνει τη μορφή του εξοντωτικού και προσβλητικού για τον άνθρωπο, ιμπεριαλισμού. Με πιο απλά λόγια, δηλαδή εκτός από τη δήθεν δίκαιη επιβίωση των ισχυρών, απαιτείται και η απόλυτη εφαρμογή των νόμων της ζούγκλας. Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, προβάλουν καθημερινά, δημοσκοπήσεις εξαπάτησης ανθρώπινων συνειδήσεων. Μέσα σε αυτήν την  παραζάλη, αν προσθέσουμε και την αποφυλάκιση του Εφραίμ, την εκλογή του Ε.Βενιζέλου για αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., (και την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, για την ανακήρυξη του!) όπως και την κατά τις δημοσκοπήσεις, επιλογή του ως καταλληλότερου πρωθυπουργού!!! και το κόμμα του που φανερώνει μια άνοδο, από την εκλογή του και μετά. Την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοπιού, στην πλατεία συντάγματος, τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, (τώρα το θυμήθηκαν, γιατί άραγε;) την ‘’φυλάκιση’’ του Ά.Τζοχατζόπουλου, που στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού, για να σκέφτεται ο κόσμος ‘’επιτέλους κάποιον πιάσανε’’. Στις εκλογές της κρίσης λοιπόν, οι πολίτες καλούνται να ρίξουν την ψήφο τους. Πριν από την ημερομηνία προσέλευσης στις κάλπες, πολλοί απαντούν αγανακτισμένα στις δημοσκοπήσεις, όταν όμως θα έρθει η ώρα να ψηφίσουν, η αγανάκτηση τους, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε δουλική απόφαση, εξαιτίας της μέγιστης, για τις ημέρες που διανύουμε, ανάγκης για εύρεση εργασίας. Οι Έλληνες κινδυνεύουν να εκλέξουν δηλαδή, όχι σύμφωνα με τα γεγονότα που μαστίζουν τη χώρα και τους ίδιους, αλλά διά μέσω του φόβου, για το μέλλον των παιδιών τους! Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο, διότι αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσουμε και την ήδη προσυμφωνημένη, απόλυτη εξαθλίωση των ανθρώπων της χώρας, την ήδη κανονισμένη υπογραφή και άλλων επώδυνων μέτρων λιτότητας, τότε αυτές οι εκλογές δεν είναι παρά μια σκιά δημοκρατικών εκλογών! Όποιος και να κυβερνήσει μετά τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο! Επιλέγω συνειδητά ΑΠΟΧΗ! Όχι επειδή μας λένε ότι ευνοείται το κόμμα που θα έρθει πρώτο, από αυτή την κίνηση, αλλά επειδή δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μου! Είμαι οπαδός την δημοκρατίας, και κάθε εξευτελισμός της, πρέπει να με αφήνει αμέτοχο. Όποιος δεν συμφωνεί με αυτή τη λογική, ελπίζω τουλάχιστον να επιλέξει ένα μικρό κόμμα, ώστε να ‘’σπάσουν’’ όλα τα κλασικά κόμματα της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου